surftraining4

La prima vedere poate parea simplu, insa wakeboarding-ul/surf-ing-ul, in general, sporturile extreme sunt foarte solicitante pentru toata musculatura corpului, mai mult decat ati crede. De aceea, daca esti la inceput sau esti un veteran, pentru a preveni sau a te recupera de la o accidentare, inainte trebuie antrenati/incalziti toti muschii corpului prin exercitii foarte eficiente. Toti practicantii de sporturi extreme pun accent pe puterea de baza, care este baza pentru stabilitate si miscare atunci cand va deplasati pe val.

Stretching la incalzire
Miscarile dinamice sunt cel mai eficient mod de a creste circulatia, muschii se intind si sunt pregatiti la orice solicitare fara a le compromite puterea. Genoflexiunile dinamice iti permit sa controlezi miscarile necesare din spatele barcii, in orice moment intr-un mediu stabil. Incepeti prin inasprirea muschilor abdominali pentru a proteja partea inferioara a spatelui. Cu picioarele pe podea si departate la nivelul umerilor, îndoiti genunchii aproximativ 90 de grade, cum ar fi sa va asezati într-un scaun. Apoi, indreptati genunchii înapoi la picioare si repetati miscarea de 10-15 ori.

Antrenament bazat pe forta
Deoarece multe dintre trick-uri în sporturile extreme necesita o dinamicitate ridicata, antrenamentul bazat pe forta/putere este valoros. Genoflexiuni cu saritura sunt o modalitate eficienta de a te instrui in privinta puterii inferioare a corpului. Începeti cu picioarele sprijinite pe pamant, latimea umerilor în afara. Strângeti muschii abdominali pentru a stabiliza corpul dumneavoastra si pentru protejarea coloanei vertebrale. Coborati lent corpul dumneavoastra prin îndoirea genunchilor la aproximativ 90 de grade. Ridicati-va brusc printr-un salt drept cu putere si viteza, extinderea bratelor fiind drepte deasupra capului pentru a va conferi înaltimea maxima. Repetati intre 12-15 ori aceasta genoflexiune cu saritura.

Consolidarea de baza
Ca fundament pentru stabilitate in wakeboarding/surfing si echilibrul, formarea puterii de baza este o componenta cheie a oricarui regim de antrenament. Pentru a practica unul din multele exercitii de baza utile, începe prin a te sprijini de sol in maini si in picioare, ca si cum ai face o flotare. Strângeti muschii abdominali pentru a proteja coloana vertebrala si rulati-va intr-o parte. Asezati mâna si piciorul drept în podea în timp ce mâna si piciorul stâng sunt extinse spre tavan. Ramaneti in pozitia asta timp de cinci secunde si apoi reveniti la pozitia de flotare. Repetati aceasta secventa de opt pana la 10 ori pe ambele parti.

Un exemplu de exercitii…
article-2322470-19B6EE7F000005DC-949_634x380