A. Ce este wakeboarding-ul ?

Wakeboarding-ul este cel mai nou sport de apa din familia sporturilor practicate prin tractarea de catre o barca, familie din care mai fac parte schiul nautic, barefooting-ul si kneeboarding-ul. Este probabil si cel mai complex dintre ele.

Wakeboarding-ul  a fost creat printr-o combinare a mai multor tehnici ?i elemente regasite la alte 3 sporturi mai vechi: schi nautic – a împrumutat principiul de deplasare, practicantul fiind tras de o barca cu motor; snowboarding – foloseste o placa numita wakeboard asemanatoare snowboard-ului; surfing – a împrumutat tehnici de manevrare a wakeboard-ului întâlnite în surfing.

Presupunem ca in privinta surfing-ului, nu exista semne de intrebare :)

B. De ce este nevoie pentru practicarea wakeboarding-ului / surfing-ului ?

Cursantul trebuie sa stie sa înoate, in primul rand.

În al doilea rând, pentru a participa la aceasta activitatea, trebuie sa ia la cunostiinta pe propria raspundere ca se expune unor riscuri, de aceea cursantul este nevoit sa completeze  “Declaratia pe propria raspundere în practicarea wakeboarding-ului”.

De asemenea, orice participant trebuie sa se prezinte obligatoriu cu o pereche de boardshort, papuci, prosop. Restul echipamentului  vi-l punem la dispozitie. Dupa caz, daca sunt persoane care posed acest echipament,  il pot folosi în tabara.

C. De ce  Wakeboard  sau Surf Camp?

Taberele de wakeboard sa surf   sunt tabere dezvoltate prin sport  care  ofera  o metodica adaptata vârstei si conditiei fizice a participantilor. Învatarea wakeboarding-ului/ surf-ing-ului  se face prin exercitii specifice, iar scopul taberei, pe lânga practicarea sporturilor extreme, este acela de socializare si integrare într-un grup strain, de lucru în echipa, de câstigare a încrederii în sine si a bunei dispozitii.

hot-tube

D. Îndeplinesc criteriile  necesare sa particip într-o astfel de tabara?

Aceasta este una dintre întrebarile cele mai frecvente. Nu exista un tipar al rider-ului care poate participa într-o astfel de tabara. Va împartasim cu certitudine ca ne ocupam de fiecare dintre voi. Fie ca sunteti copil sau adult, începator sau avansat, de sex masculin sau feminin.  De cele mai multe ori e bine sa stiti cât mai putine lucruri, pentru a te îndruma  corect si de a evolua mai rapid. În principiu oricarui participant îi ia  una, maxim doua zile pentru a  deprinde notiunile elementare de practicare a wakeboarding-ului sau surfing-ului.

E. Unde se desfasoara aceasta tabara?

Deoarece întotdeauna ne dorim sa oferim ce este mai bun participantilor, începand din 2011, organizam taberele la unul dintre cele mai mari complexe de wakeboarding pe cablu din Europa, Hip-notics Cable Park , Antalya – Turcia. 

Complexul este situat pe coasta de sud a Turciei, într-o zona frumoasa din Antalya, unde verile dureaza timp de 8 luni iar zilele de iarna sunt usoare si placute. Hipnotics este localizat la 40 de minute de Aeroportul International din Antalya.

hipnotics

1266922711549Incepand cu anul 2015, organizam tabere de surf in Portugalia, intr-un mic sat situat la 45 km de Lisabona, Sao Laurenco, Oceanul Atlantic aflandu-se la 200m de spatiul de cazare.

Aici participanti dispun de conditii optime de cazare si desfasurare a disciplinei sportive surfing-ul.

 

F. Care este varsta la care pot participa in aceasta tabara?

Ca in orice sport, in randul adultilor nu exista o limita de varsta, conditia principala  este sa stii sa inoti.  Suntem dornici sa cunoastem persoane noi, asa ca sunteti bineveniti.  Limita de varsta,insa, in cazul copiilor este de minim 5 ani!

G. Cand pot participa in tabara?

In acest moment sunt doua perioade ale anului in care organizam astfel de tabere – iunie respectiv octombrie. Pentru anul 2015 in sezonul de vara, 20-27  iunie, tabara de surf   si sezonul de toamna,  19 -25 octombrie.

Insa dorim sa evoluam cu aceste tabere si in Romania, in plin sezon, perioada iulie-august.

H. Ce mod de supervizare exista?

In cazul copiilor, avem personal pregatit sa intervina in orice moment din zi si din noapte. Asezarea in camere este facuta in asa fel, ca orice copil sa fie apropiat de un adult.  De asemenea in cadrul Complexului Hip-notics si Mellow Move exista sistem de supraveghere video si personal pregatit.

I. Daca sunt singura persoana incepatoare, femeie, adult etc.?

Se intampla destul de rar, deoarece noi incercam sa evitam astfel situatii. Dar chiar daca, prin practicarea wakeboaring-ului alaturi de ceilalti participanti, dupa timpul petrecut alaturi de noi, – varsta, nivelul sau sexul n-or sa mai conteze prea mult.   Toti participanti din tabara realizeaza in timp ca ca sunt acolo pentru acelasi motiv,  iubesc wakeboarding-ul.  Majoritatea persoanelor ajung sa pastreze legatura si dupa aceste tabere.

J. Daca nu am echipament de wakeboarding /surfing (vesta, casca, placa de wakeboard  etc. ?

Aici se poate discuta dupa caz. Participantul ori decide sa-si cumpere echipamentul necesar, si astfel venim in intampinarea acestuia cu oferta noastra, ori in tabara dispune de echipament din partea organizatorilor.

K. Exista si camere private in cadrul complexului ?

accomodation

In cadrul taberei, incercam sa exploatam la maximum  spiritul de echipa, sa cream competitivitate intre participanti, pentru a se autodepasi. Cu toate aceastea, complexul dispune si de camere private pentru 2 persoane.

L. Cum ma inscriu in cadrul taberei ?

Tot ce trebuie sa faci e sa completezi formularul de inscriere impreuna cu “Declaratia pe propria raspundere in practicarea wakeboarding-ului” si sa le transmiti fie direct pe site, fie pe adresa contact@iwake.ro.

Al doilea pas va fi sa achitati 50 % din valoarea taberei, costul transportului si asigurarea medicala, urmand ca in ultimele 14 zile inainte de plecarea in tabara sa achitati diferenta de 50 %.